top of page

SPLOŠNI POGOJI
in pravila poslovanja

SPLOŠNO

Pred uporabo strani www.anabandel.si si preberite pogoje poslovanja in uporabe. Z uporabo te spletne strani pomeni, da se z navedenimi pogoji strinjate. Ob registraciji - odpiranju uporabniškega računa na spletnem mestu www.anabandel.si, si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako njegovemu naslovu za prejem elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo, uporabnika povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo računa na strani, obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Lahko pa opravite tudi hitri nakup brez pridobitve uporabniškega računa in gesla (opcija - kupi zdaj).

 

ZASEBNOST, VARSTVO OSEBNIH PODATKOV IN VARNOST SPLETNEGA POSLOVANJA

Ponudnik se obvezuje, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta www.anabandel.si v celoti hranjeni, varovani in obdelovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo nujno potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

Katere podatke zbiramo?

 

AB Fashion - ANA BANDEL s.p., za potrebe poslovanja zbira sledeče osebne podatke:

·         ime in priimek,

·         naslov in kraj bivanja,

·         naslov elektronske pošte,

·         kontaktno telefonsko številko,

·         geslo v skriti obliki,

·         IP naslov naprave s katere se prijavljate ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletni trgovini.

 

Ana Bandel s.p., ne odgovarja za (ne) točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

 

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Uporabnik se z uporabo spletne trgovine  strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji poslovanje, objavljenimi v spletni trgovini . Na tem istem spletnem mestu, lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično spremenjen način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Ponudnik, kot upravljavec osebnih podatkov bo le te uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in z naročilom povezano in potrebno komunikacijo.

Ponudnik bo osebne podatke uporabljal tudi za namene neposrednega trženja in proučevanja nakupnih navad na podlagi podatkov o kupljenih izdelkih in posledično ciljnega trženja. Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da ponudnik trajno  ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke in podatke o nakupovanju za prej navedene namene.

 

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris ali popravek. Kakršnakoli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletni trgovini www.anabandel.si,  se lahko naslovijo na elektronski naslov ab.anabandel@gmail.com ali info@anabandel.si

 

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Naše podjetje gostuje na platformi Wix.com. Spletno platformo nam omogoča prodajo naših izdelkov in storitev. Vaši podatki se lahko shranjujejo prek shrambe podatkov Wix.com, zbirk podatkov in splošnih aplikacij Wix.com. Vaše podatke hranijo na varnem strežniku za požarnim zidom.

Vsi prehodi za neposredna plačila, ki jih ponuja Wix.com in jih posredno uporablja naše podjetje, se držijo standardov, ki jih je postavil PCI-DSS in jih upravlja Svet za varnostne standarde PCI. To je v skladu s skupno strategijo podjetij, kot so Visa, MasterCard, American Express in Discover. Zahteve PCI-DSS zagotavljajo, da naša trgovina in ponudniki storitev varno obdelujejo podatke o kreditnih karticah.

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh spletne trgovine www.anabandel.si ali kako drugače (preko e-maila, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo AB Fashion - Ana Bandel S.P. varoval z namenom preprečitve njihove zlorabe. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo s strani ponudnika AB Fashion - ANA BANDEL s.p. le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o varovanju podatkov. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena, vstopnega gesla in za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svoje elektronske naprave.

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni in jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Ta pa osebne podatke pa lahko posreduje le zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Podatki se lahko posredujejo:

·         družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-mail trženje itd, …);

·         marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki)

·         podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, bankart, dostavne službe ipd.), vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;

·         pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo omogočen dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju skladno z evropsko zakonodajo.

Privolitev

Z uporabo spletne trgovine se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na spletni trgovini ww.anabandel.si . Na tem istem spletnem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Z uporabo naše spletne strani uporabnik potrjuje, da je prebral, razumel in se strinjal z vsemi pogoji zaupnosti podatkov in načini uporabe AB

Upravljavec osebnih podatkov je:

AB Fashion - ANA BANDEL S.P.,

Celovška150, Ljubljan, Slovenija,

TRR:  SI56 6100 0002 6115 657  

Vsa morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na ab.anabandel@gmail.com ali info@anabandel.si

 

CENE V SPLETNI TRGOVINI

Vse cene so v evrih brez obračunanega DDV po 94.členu ZDDV. Navedene cene veljajo le za nakupe na spletnem mestu in se lahko razlikujejo od cen v salonu. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen razen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Ponudba blaga, ki je objavljena na spletni strani velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog. Predstavitvene slike objavljenih artiklov lahko v odtenkih barv in obliki odstopajo od dejanskega stanja artiklov.  

​​

POSTOPEK NAKUPA

1.  Izberite artikel (poiščite želeni artikel, kliknite nanj, izberite konfekcijsko številko, barvo ali drug kriterij, če je na voljo)

2.  Potrdite izbrane kriterije s pritiskom na gumb “Dodaj”
3.  S pritiskom na košarico se bo ta odprla in omogočila pregled njene vsebine. V košarici tudi:

·         uredite količino izdelkov

·         ali odstranite izdelek iz košarice s pritiskom na X ob izbranem artiklu

Vrednost košarice skupaj s poštnino bo vidna v polju skupaj oz. »TOTAL«

5.  Izberite lahko hitri izhod in plačilo s »paypal« opcijo ali standardni postopek s pritiskom na tipko »Potrdi plačilo«. Po pritisku na tipko »potrdi plačilo«  se bo odprl zaslon »Checkout«, za dokončanje postopka naročila in vnosa ostalih potrebnih podatkov.
6.  »Naslov kupca - Shipping Details« Vnesite podatke za dostavo in za nadaljevanje pritisnite tipko »nadaljuj - continue«
7.  »Način dostave – Delivery method« Izberete željeni način dostave naročila in za nadaljevanje pritisnite tipko  »nadaljuj - continue«

8.  »Plačilo – payment« izberite željeno plačilno sredstvo za nakup. Izbirate lahko med plačilom s paypal računom ali plačilom po predračunu »offline payment«. Za nadaljevanje pritisnite tipko »nadaljuj - continue«

9. »Pregled naročila in potrditev – Review & place order«; preverite ponovno vse predhodno vnesene podatke in pritisnite tipko »naroči – place order«. S potrditvijo naročila, se strinjate tudi s splošnimi pogoji poslovanja.

Ob vsakem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila. Od trenutka, ko je prodajalec blago poslal kupcu (o tem bo kupec obveščen po elektronski pošti), je preklic naročila mogoč le z odstopom od pogodbe.

 

ZAMENJAVA BLAGA

Če z artiklom oziroma njegovo velikostjo niste zadovoljni, ga lahko zamenjate v 7 delovnih  tako, da nam ga pošljete na prej omenjeni naslov in si izberete drug artikel. Stroški vsakokratnega vnovičnega pošiljanja in stroški vračila, so predmet naročnika/kupca. Pri vračanju artiklov mora biti blago vidno nerabljeno, nepoškodovano, v originalni embalaži, z originalnimi etiketami in priloženim originalnim računom.

​​

REKLAMACIJE

V kolikor je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, v napačni velikosti, če izdelek ne deluje brezhibno ali pošiljka kako drugače odstopa od naročila, lahko kupec blago reklamira (pisno ali telefonsko).

V primeru zamenjave artikla zaradi napake prodajalca pri obdelavi naročila (napačen izdelek, količina ali velikost), bo stroške vračila in ponovne dostave kril prodajalec.

 

VRAČILA IZDELKOV Z NAPAKO

V primerih, v katerih menite, da v trenutku dostave izdelek ni tak, kot je navedeno v Pogodbi, se morate, če želite uveljavljati svoje zakonske pravice, obrniti na nas v zakonsko določenem obdobju za uveljavljanje te pravice, bodisi preko našega kontaktnega obrazca, kjer nam posredujete podatke o izdelku in utrpljeni škodi, ali pa nas pokličite telefonsko številko, kjer vam bomo povedali, kaj morate storiti. Izdelek lahko vrnete po pošti. Izdelek morate vrniti skupaj z nakupnim dokumentom. Vrnjeni izdelek bomo skrbno pregledali in vas ustrezno obvestili v zakonsko predvidenem roku. Zneski, plačani za izdelke, vrnjene zaradi katerekoli poškodbe ali okvare, če le-ta dejansko obstaja, bodo povrnjeni v celoti, vključno s stroški dostave, ki se nanašajo na pošiljanje izdelka, in stroški, ki ste jih imeli z vračilom izdelka. Skladno z veljavnim pravom bomo zavrnili povračilo stroškov, ki očitno niso bili nujni oz. potrebni za uveljavljanje pravic potrošnika. Povračilo se plača z uporabo istega načina plačila, kot ste ga vi uporabili za vaš nakup. Vse pravice, priznane po veljavni zakonodaji, bodo v vsakem primeru zaščitene.

Napaka je po Zakonu o varstvu potrošnikov stvarna:

·         če blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

·         če blago nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;

·         če blago nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;

·         če je prodajalec izročil blago, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 

Vračilo pošljite na naslov:

AB FASHION - ANA BANDEL s.p.
CELOVŠKA150
SI-1000 LJUBLJANA

Obrazec za reklamacijo vam bomo posredovali preko e-pošte.

​​

VRAČILO BLAGA IZ RAZLOGA ODSTOPA OD POGODBE

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Pravico do dostopa od pogodbe kupec uveljavlja tako, da v roku 14 dni od prejema blaga pisno sporoči ponudniku na naslov info@anabandel.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku.

Kupec mora nato najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe vrniti blago, v nespremenjeni količini in nepoškodovano ter še neuporabljeno podjetju AB Fashion – Ana Bandel s.p. na naslov Celovška 150, Ljubljana. Stroške vračila blaga plača kupec. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo

 

Vračilo kupnine

Če odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini in še neuporabljeno, skladno z zakonom vrnemo vsa opravljena plačila. Stroške vračila blaga pri odstopu od naročila krije kupec. Denar vrnemo takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od naročila ter vrnitvi blaga. Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

 

HRANJENJE PODATKOV POGODBE

Pogodba se hrani na sedežu prodajalca in je dostopna na vašo zahtevo.

RAČUN

Cena blaga na računu se obračuna po ceniku, ki je veljal na dan naročila blaga. Račun prejme kupec ob prejemu blaga. Vse cene so v evrih brez obračunanega DDV po 94.členu ZDDV.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Če kot kupec oziroma potrošnik menite, da so bile vaše pravice kršene, lahko svoje pritožbe z namenom izvensodne rešitve spora naslovite na nas, AB Fashion - ANA BANDEL s.p., preko e-poštnega naslova info@anabandel.si.  V skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov vas obveščamo, da mi, AB Fashion - ANA BANDEL s.p., ne priznavamo nobenega izmed posameznih izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. V skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov vam sporočamo, da je platforma za spletno reševanje potrošniških sporov dostopna na sledečem spletnem naslovu http://ec.europa.eu/consumers/odr/ Razen, če veljavna zakonodaja ne določa drugače, je naše sodelovanje v izvensodnem reševanju potrošniškega spora na prostovoljni osnovi in v njem nismo dolžni sodelovati.

PIŠKOTKI IN ANALITIKA

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporabljamo prav tako za lastne analitske potrebe (število obiskov). Analiza obiska naših spletnih strani temelji na obdelavi anonimiziranih podatkov.

 

Zakaj spletna stran uporablja piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani in so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, prvi je gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

AB s pomočjo piškotkov ocenjuje učinkovitost prodaje in zasnove svoje spletne strani.

V kolikor ne kliknete na povezavo »Dovolim« in nadaljujete z ogledom spletne strani, bomo nastavili nujne piškotke za delovanje strani in analitiko. Pri obdelavi osebnih podatkov s piškotki se vedno zabeležijo: IP naslov, datum in ura obiska spletne strani ter URL naslov. Navedeni podatki se hranijo 30 dni

 

NUJNO POTREBNI PIŠKOTKI
Omogočajo normalno delovanje spletne strani in nemoteno uporabniško izkušnjo. Z njihovo pomočjo se zagotavlja prikaz osnovnih funkcij kot so prikaz slik in opisi, …Teh piškotkov ni možno upravljati in za njih ni potrebno pridobiti soglasja.

 

ANALITIČNI PIŠKOTKI
Omogočajo merjenje obiskanosti spletne strani (obiskanost in statistike posameznih strani, analize…) ter zagotavljajo ustrezen nivo varnosti. Statistike obiskanosti posameznih spletnih strani služijo kot povratna informacija pri pripravi naših vsebin in nudijo možnost izboljšave uporabniške izkušnje. Analiza obiska naših spletnih strani temelji na obdelavi anonimiziranih podatkov.

1.    vaš IP ali proxy IP serverja

2.    osnovne informacije o domeni

3.    datum in ura vašega obiska strani

4.    dolžina vašega obiska

5.    stran s katere ste dostopali

6.    mesečni dostop do strani

7.    velikost dostopnega dokumenta

8.    operacijski sistem katerega uporabljate

9.    vrsta naprave

Občasno lahko uporabljamo oglase za tretje osebe, ki prikazujejo oglase na podlagi predhodnih obiskov nekaterih spletnih mest. Te oglaševalske družbe uporabljajo piškotke za anonimno zbiranje podatkov

 

OSNOVNI PIŠKOTKI

To so  piškotki, ki so potrebni za delovanje strani

Ime piškotkaNamenStranPotek

anps-cookie-noticeSe uporablja za zapiranje obvestila za piškotke.Anpsthemes2 years

​​

XSRF-TOKEN

Used for security reasons / trajane na obisk/ tip piškotka bistven

HsUsed for security reasons/ trajane na obisk/ tip piškotka bistven

svSession Used in connection with user login / trajane 2leti/ tip piškotka bistven

SSR-caching Used to indicate the system from which the site was rendered/ trajane 1 min/ tip piškotka bistven

_wixCIDX Used for system monitoring/debugging/ trajane 3mesece/ tip piškotka bistven

_wix_browser_sess Used for system monitoring/debugging/ trajane na obisk/ tip piškotka bistven 

consent-policy Used for cookie banner parameters/ trajane 12 mesecev/ tip piškotka bistven

  smSession Used to identify logged in site members/ trajane na obisk/ tip piškotka bistven

​TS* Used for security and anti-fraud reasons/ trajane na obisk/ tip piškotka bistven

​bSession Used for system effectiveness measurement/ trajane 30 min/ tip piškotka bistven

fedops.logger.sessionId

​Used for stability/effectiveness measurement/ trajane 12 mesecev/ tip piškotka bistven

wixLanguage

​Used on multilingual websites to save user language preference/ trajane 12 mesecev/ tip piškotka bistven

​​

PIŠKOTKI ZA OGLAŠEVANJE TRETJE STRANI

Sledeči piškotki se uporabljajo za zbiranje informacij, kako obiskovalci uporabljajo stran.

Ime piškotkaPartyPoteče / Max starost

_fbpFacebook Analytics3 mesece

_gaGoogle Analytics2 leti

_gidGoogle Analytics24 ur

_gatGoogle Analytics1 minuta

Način plačila
Payment Methods

Offline payment - bančno nakazilo (po predračunu)

Ko boste zaključili vaše naročilo, boste pri izbiri plačila potrdili OFFLINE PAYMENT-BANČNO NAKAZILO. Na vaš e-naslov boste prejeli potrditev naročila z vsemi potrebnimi podatki za izvedbo bančnega nakazila. Naslov prejemnika, transakcijski račun prejemnika, številka naročila - order, končni znesek-total. Za sklic uporabite model 00 - številka naročila

PayPal 

je varno plačilno sredstvo, s katerim lahko plačujete prek spleta. Za plačilo potrebujete samo svoj e-poštni naslov in geslo. Če je bilo plačilo iz kakršnega koli razloga zavrnjeno, bo na strani za plačilo PayPal prikazano takojšnje sporočilo, da bo to označeno. Če obstajajo kakršna koli vprašanja, se boste morda morali obrniti na PayPal za nadaljnjo pomoč

bottom of page